Kurzy ATAC

Korenie kubebové

Kategória: Korenie a ochucovadlá / Korenie

Korenie kubebové

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

295 kcal

Energia kJ

1231 kJ

Bielkoviny

6 g

Sacharidy

50 g

Tuky

0 g

Vláknina

30 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (6 g) Sacharidy (50 g) Tuky (0 g) Vláknina (30 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (8.5 %) Sacharidy (71.1 %) Tuky (0 %) Vláknina (20.4 %)

Korenie kubebové (Fructus cubebae) je druhom korenovníka, ktorý sa vyskytuje predovšetkým na Nove Guinei a Sumatre. Má výraznejšiu pálčivú chuť a vôňu (spôsobenú cubebínom), ako čierne korenie, ale silne horkú dochuť.

Korenie kubebové a zdravie

Bežne sa používa ako diuretikum, antiseptikum, antiastmatikum, má dezinfekčné účinky.

Korenie kubebové v kuchyni

Najviac sa používa v indickej a indonézskej kuchyni pri ochutení:
- rýb,
- mäsa,
- zeleniny,
- strukovín,
- obilnín,
-
polievok,
-
omáčok.
- ryža,
- cestovín,
-
zeleninových šalátov.
Často je súčasťou karí korenia.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.