Kurzy ATAC

Korenie dlhé

Kategória: Korenie a ochucovadlá / Korenie

Korenie dlhé

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

295 kcal

Energia kJ

1231 kJ

Bielkoviny

6 g

Sacharidy

50 g

Tuky

0 g

Vláknina

30 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (6 g) Sacharidy (50 g) Tuky (0 g) Vláknina (30 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (8.5 %) Sacharidy (71.1 %) Tuky (0 %) Vláknina (20.4 %)

Ako dlhé korenie sa označujú sušené nedozreté kvetenstvo korenovníka. Používa sa hlavne v Indii, Maroku a Etiópii

Korenie dlhé a zdravie

stimulačné účinky na nervovú sústavu. Podporuje činnosť tráviacej sústavy a dýchania.

Korenie dlhé v kuchyni

Tento druh korenia je veľmi ostrý, s mierne sladkou chuťou a jemnou vôňou. Často sa kombinuje s ďalšími ostrými druhmi korenia (korenie, chilli) súčasne so sladkými (klinčeky, muškátový orech). Vďaka tejto ostrosladkej chuti na zvýraznenie buketu syrových omáčok. Slúži na úpravu a dochutenie:
- mäsa,
- zeleniny,
- strukovín,
- obilnín,
-
polievok,
-
omáčok.
V Indii sa pridáva do zeleninových zmesí a omáčok (chutney).

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.