Kategória: Korenie a ochucovadlá / Korenie
Energia kcal
295 kcal
Energia kJ
1231 kJ
Bielkoviny
6 g
Sacharidy
50 g
Tuky
0 g
Vláknina
30 g
Ako dlhé korenie sa označujú sušené nedozreté kvetenstvo korenovníka. Používa sa hlavne v Indii, Maroku a Etiópii
Má stimulačné účinky na nervovú sústavu. Podporuje činnosť tráviacej sústavy a dýchania.
Tento druh korenia je veľmi ostrý, s mierne sladkou chuťou a jemnou vôňou. Často sa kombinuje s ďalšími ostrými druhmi korenia (korenie, chilli) súčasne so sladkými (klinčeky, muškátový orech). Vďaka tejto ostrosladkej chuti na zvýraznenie buketu syrových omáčok. Slúži na úpravu a dochutenie:
- mäsa,
- zeleniny,
- strukovín,
- obilnín,
- polievok,
- omáčok.
V Indii sa pridáva do zeleninových zmesí a omáčok (chutney).
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>