Kategória: Obilniny lepkové / Kaša
Energia kcal
393 kcal
Energia kJ
1642 kJ
Bielkoviny
16 g
Sacharidy
67.5 g
Tuky
2.8 g
Vláknina
9 g
Špaldová kaša je produkt v instantnej podobe, vyrábaný extrúziou zŕn špaldy (Triticum spelta).
Kaša je zdrojom lepku, nie je preto vhodná pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Nie je teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania.
Špaldová kaša je dobrým zdrojom vlákniny, v tomto smere má u zdravých jedincov pozitívny vplyv na črevný trakt.
Kaša má vysokú hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Kašu je možné pripraviť aj bez varenia vmiešaním do horúceho mlieka alebo vody, väčšinou sa používa do sladkých pokrmov.
Kaše sa bežne ochucujú pridaním:
- ovocia,
- orechov,
- semienok,
- medu,
- sirupov,
- škorice,
- čokolády.
Používa sa aj na zahustenie omáčok či polievok.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>