Kurzy ATAC

Kaša ciroková

Kategória: Obilniny bezlepkové / Kaša

Kaša ciroková

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

355 kcal

Energia kJ

1485 kJ

Bielkoviny

9 g

Sacharidy

64 g

Tuky

3.4 g

Vláknina

9.5 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (9 g) Sacharidy (64 g) Tuky (3.4 g) Vláknina (9.5 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (10.6 %) Sacharidy (75.4 %) Tuky (8.6 %) Vláknina (5.4 %)

Ciroková kaša je instantná potravina vyrábaná šetrnou extrúziou zo zŕn ciroku (Sorghum).

Ciroková kaša a zdravie

Kaša je prirodzene bezlepková, je preto vhodná pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Je teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Pretože výrobok prešiel extrúziou (spracovaním pomocou vysokej teploty a tlaku), má vysokú hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Kaša je veľmi dobre stráviteľná.

Ciroková kaša v kuchyni

Kašu je možné pripraviť v sladkom i slanom variante, oveľa častejšie sú ale sladké formy. Príprava je jednoduchá a rýchla - kašu je potrebné zaliať tekutinou (teplou alebo studenou) - najčastejšie vodou alebo mliekom. Kaše sa bežne ochucujú pridaním:
- ovocia,
- orechov,
- semienok,
- medu,
- sirupov,
- škorice,
- čokolády.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.