Energia kcal
170 kcal
Energia kJ
708 kJ
Bielkoviny
3 g
Sacharidy
3 g
Tuky
15 g
Vláknina
4.5 g
Ich nutričná výhoda spočíva vedľa obsahu vlákniny v pomerne vysokom podiele draslíka. Majú tak priamy vplyv na kvalitu tráviacich pochodov a funkciu srdcovo-cievneho systému. Majú nízku hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnuté diabetom,
- v redukčných diétach.
Nakladané huby sú vďaka tepelnej úprave ľahšie stráviteľné ako v čerstvom alebo sušenom stave. Majú tiež vďaka obsahu korenia oveľa výraznejšiu chuť. Okrem iného je možné ich použiť aj ako súčasť oblohy v neupravenej forme. Používajú sa predovšetkým v slanej kuchyni ako súčasť:
- polievok,
- gulášov,
- mäsitých pokrmov,
- šalátov.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>