Kurzy ATAC

Huby zavarené zmes

Kategória: Huby / Zavarené

Huby zavarené zmes

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

72 kcal

Energia kJ

300 kJ

Bielkoviny

2.3 g

Sacharidy

8 g

Tuky

0.5 g

Vláknina

12 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (2.3 g) Sacharidy (8 g) Tuky (0.5 g) Vláknina (12 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (13.4 %) Sacharidy (46.7 %) Tuky (6.3 %) Vláknina (33.5 %)

Huby zavarené zmes a zdravie

Ich nutričná výhoda spočíva vedľa obsahu vlákniny v pomerne vysokom podiele draslíka. Majú tak priamy vplyv na kvalitu tráviacich pochodov a funkcie srdcovo-cievneho systému. Majú nízku hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.

Huby zavarené zmes v kuchyni

Zavarené huby sú vďaka tepelnej úprave ľahšie stráviteľné ako v čerstvom alebo sušenom stave. Majú tiež vďaka obsahu korenia oveľa výraznejšiu chuť. Okrem iného je možné ich použiť aj ako súčasť oblohy v neupravenej forme. Používajú sa predovšetkým v slanej kuchyni ako súčasť:
- polievok,
- gulášov,
- mäsitých pokrmov,
- šalátov.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.