Energia kcal
257 kcal
Energia kJ
1075 kJ
Bielkoviny
4 g
Sacharidy
20 g
Tuky
3.5 g
Vláknina
62.5 g
Ich nutričná výhoda spočíva vedľa obsahu vlákniny v pomerne vysokom podiele draslíka. Majú tak priamy vplyv na kvalitu tráviacich pochodov a funkcie srdcovo-cievneho systému. Majú nízku hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Sušené huby je pred ich prípravou vhodné namočiť do vody, prípadne ich použiť v suchom stave rozdrvené alebo rozomleté ako zahusťovadlo alebo súčasť:
- pást,
- omáčok,
- polievok.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>