Kurzy ATAC

Hruška sušená

Kategória: Ovocie / Sušené

Hruška sušená

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

283 kcal

Energia kJ

1181 kJ

Bielkoviny

2 g

Sacharidy

56 g

Tuky

1.2 g

Vláknina

14.4 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (2 g) Sacharidy (56 g) Tuky (1.2 g) Vláknina (14.4 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (3 %) Sacharidy (83 %) Tuky (3.8 %) Vláknina (10.2 %)

Hruška (malvica) je plod hrušky (Pyrus), ktorá bežne rastie v podmienkach mierneho pásma. Existuje niekoľko druhov, kde tvar plodov je napospol rovnaký, ich hmotnosť sa pohybuje od 60 do 300 g.

Hruška sušená a zdravie

Hruška je bohatým zdrojom draslíka, má preto vplyv na činnosť srdca a ciev. Hodnota glykemického indexu sušenej hrušky je stredná (vyššia ako pri čerstvej). Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.

Hruška sušená v kuchyni

Sušená hruška sa bežne pridáva do:
- dezertov,
- kaší.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.