Kurzy ATAC

Fusilli pšeničné

Kategória: Obilniny lepkové / Cestoviny

Fusilli pšeničné

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

377 kcal

Energia kJ

1574 kJ

Bielkoviny

12 g

Sacharidy

74 g

Tuky

1.2 g

Vláknina

2.9 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (12 g) Sacharidy (74 g) Tuky (1.2 g) Vláknina (2.9 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (13.3 %) Sacharidy (82.2 %) Tuky (2.9 %) Vláknina (1.5 %)

Produkt vyrobený z pšeničnej (Triticum) múky.

Pšeničné fusilli a zdravie

Cestoviny obsahujú lepok, nie sú preto vhodné pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Nie sú teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Hodnota glykemického indexu je stredná, konzumácia ich vyššieho množstva ale z dôvodu glykemickej nálože výrazne zdvíha hladinu krvného cukru. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutie diabetom,
​-
v priebehu redukčných diét.

Pšeničné fusilli v kuchyni

Cestoviny sú vhodné ako príloha či ako spestrenie polievok. Väčšinou sa z dôvodu menšieho podielu vlákniny uvaria rýchlejšie ako cestoviny vyrobené z celozrnnej múky.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.