Kurzy ATAC

Fusilli kukuričné

Kategória: Obilniny bezlepkové / Cestoviny

Fusilli kukuričné

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

350 kcal

Energia kJ

1464 kJ

Bielkoviny

7.8 g

Sacharidy

69.9 g

Tuky

2.1 g

Vláknina

3 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (7.8 g) Sacharidy (69.9 g) Tuky (2.1 g) Vláknina (3 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (9.3 %) Sacharidy (83.6 %) Tuky (5.4 %) Vláknina (1.7 %)

Produkt vyrobený z kukuričnej (Zea mays) múky a vody.

Kukuričné ​​fusili a zdravie

Cestoviny sú bezlepkové, sú preto vhodné pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Sú teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Sú bohatým zdrojom horčíka a draslíka – oba prvky majú zásadný vplyv na správne fungovanie nervového systému. Hodnota glykemického indexu je vysoká, v kombinácii s konzumáciou ich vyššieho množstva sa z dôvodu glykemickej nálože výrazne zdvíha hladina krvného cukru. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutí diabetom,
​-
v priebehu redukčných diét.

Kukuričné ​​fusili v kuchyni

Cestoviny sú vhodné:
- ako príloha,
- na spestrenie polievok,
- ako súčasť šalátov.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.