Kategória: Obilniny bezlepkové / Cestoviny
Energia kcal
369 kcal
Energia kJ
1542 kJ
Bielkoviny
11.3 g
Sacharidy
68.3 g
Tuky
3.3 g
Vláknina
3 g
Produkt vyrobený z cirokovej (Sorghum bicolor) múky a vody.
Cestoviny sú bezlepkové, sú preto vhodné pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Sú teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Sú bohatým zdrojom horčíka a draslíka – oba prvky majú zásadný vplyv na správne fungovanie nervového systému.
Hodnota glykemického indexu je stredná. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutí diabetom,
- v priebehu redukčných diét.
Cestoviny sú vhodné:
- ako príloha,
- na spestrenie polievok,
- ako súčasť šalátov.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>