Kurzy ATAC

Farfalle teffové

Kategória: Obilniny bezlepkové / Cestoviny

Farfalle teffové

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

364 kcal

Energia kJ

1521 kJ

Bielkoviny

13.3 g

Sacharidy

65.1 g

Tuky

2.4 g

Vláknina

7 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (13.3 g) Sacharidy (65.1 g) Tuky (2.4 g) Vláknina (7 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (15.3 %) Sacharidy (74.9 %) Tuky (5.9 %) Vláknina (3.9 %)

Produkt vyrobený z teffovej (Eragrostis tef) múky a vody.

Teffové farfalle a zdravie

Cestoviny sú bezlepkové, sú preto vhodné pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Sú teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Sú bohatým zdrojom horčíka, vápnika a draslíka – prvky majú zásadný vplyv na správne fungovanie nervového systému.
Hodnota glykemického indexu je stredná. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutí diabetom,
​-
v priebehu redukčných diét.

Teffové farfalle v kuchyni

Cestoviny sú vhodné:
- ako príloha,
- na spestrenie polievok,
- ako súčasť šalátov.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.