Kurzy ATAC

Farfalle cirokové

Kategória: Obilniny bezlepkové / Cestoviny

Farfalle cirokové

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

369 kcal

Energia kJ

1542 kJ

Bielkoviny

11.3 g

Sacharidy

68.3 g

Tuky

3.3 g

Vláknina

3 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (11.3 g) Sacharidy (68.3 g) Tuky (3.3 g) Vláknina (3 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (12.8 %) Sacharidy (77.5 %) Tuky (8.1 %) Vláknina (1.6 %)

Produkt vyrobený z cirokovej (Sorghum bicolor) múky a vody.

Cirokové farfalle a zdravie

Cestoviny sú bezlepkové, sú preto vhodné pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Sú teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Sú bohatým zdrojom horčíka a draslíka – oba prvky majú zásadný vplyv na správne fungovanie nervového systému.
Hodnota glykemického indexu je stredná. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutí diabetom,
​-
v priebehu redukčných diét.

Cirokové farfalle v kuchyni

Cestoviny sú vhodné:
- ako príloha,
- na spestrenie polievok,
- ako súčasť šalátov.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.