Kurzy ATAC

E999 - Extrakt kvilajovej kôry

Kategória: Aditívum / Aditívum

E999 - Extrakt kvilajovej kôry

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Charakteristika

Jedná sa o extrakt vnútornej sušenej kôry stromu rastúceho v Južnej Amerike, Quillaja saponaria. Používa sa ako penidlo a ako emulgátor. Látka nemá zrejmú farbu ani chuť.

Použitie

Látka sa používa ako penidlo do nealkoholických nápojov (zázvorové pivo), do miešaných nápojov. Využíva sa aj ako emulgátor do pekárskeho tovaru, cukríkov, zmrzliny, sladkostí, mrazených mliečnych produktov, želé a pudingov.

Výroba

Látka sa získava extrakciou tekutiny získanej z vnútornej kôry stromu alebo dreva z konárov a stoniek, ktorý sa vyskytuje v Číne alebo v juhoamerických krajinách.

Nežiaduce účinky

Látka bola uznaná ako prírodná a pre človeka potrebná. Extrakt je zmesou biologicky aktívnych látok, vrátane saponínov, tanínov, polyfenolov a šťavelanu vápenatého, ktoré majú rad biologických aktivít (v krvi, v toxicite na bunky) ako je dráždenie sliznice, protizápalovosť, substancia proti zvyšovaniu cholesterolu.

Doplňujúce informácie

V ČR (celej EÚ) aj USA je použitie látky povolené.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.