Energia kcal
0 kcal
Energia kJ
0 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Glycyrrhizin je pribline 50 - 100-krát sladší ako cukor. Vyskytuje sa v podzemku sladkého drievka. Nie je často používaný z dôvodu jeho sladkého drievka chuti. Nemá žiadne kalórie.
Získava sa sušením koreňov sladkého drievka.
Používa sa na dochucovanie, dosladzovanie nápojov, zmrzlín, cukroviniek, pekárskych výrobkov. Ďalej tiež v tabaku alebo farmaceutických výrobkoch,
Látka nemá nežiaduce účinky. U veľkých konzumentov sladkého drievka bol však zaznamenaný zvýšený krvný tlak, môže zvyšovať pH v tele.
V USA je látka povolená a má status GRAS (generally recognized as safe), tzn. že je považovaná zabezpečenú. V ČR a EÚ nie je zatiaľ používanie Glycyrrhizinu povolené.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>