Energia kcal
0 kcal
Energia kJ
0 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Ide o látku s bieliacimi účinkami. Slúži na modifikáciu škrobov a tiež ako dezinfekcia.
Používa sa ako látka zlepšujúca múku alebo do pekárenských výrobkov na spevnenie cesta, na bielenie olejov, na modifikáciu škrobov alebo ako dezinfekčný prostriedok semien.
Získava sa synteticky reakciou vápenatej soli a peroxidu a následnou kryštalizáciou.
Látka nie je dostatočne preskúmaná. Môže dráždiť pokožku.
Jej použitie v SR (celej EÚ) ako prídavnej látky k potravinám nie je povolené. V USA je látka povolená.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>