Energia kcal
0 kcal
Energia kJ
0 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Jedná sa o nesenciálnu aminokyselinu používajúcu sa ako kypriaci prípravok na pečenie a na spracovanie múky. Zlepšuje spracovanie a dobu miešania cesta. Usmerňuje niektoré následky účinkov kyseliny askorbinovej pri spracovaní múky.
Používa sa v pekárskych výrobkoch - chlebe, pečive, ďalej ako prídavok do pekárskych zmesí a chlebovej múky. Používa sa tiež pri výrobe mäsa, do cereálií a dojčenskej stravy
Látka je obsiahnutá v chlpoch, perí, kopytoch, koži, vlasoch, nechtoch.
Látka sa prirodzene vyskytuje v potravinách a preto nie je pre človeka nebezpečná. Avšak pri pokusoch na zvieratách boli preukázané nežiaduce účinky ako napríklad poškodenie pečene a žlčovodov, poškodenie funkcie obličiek.
V SR (celej EÚ) je použitie tejto látky nepovolené. V USA je látka povolená.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>