Kurzy ATAC

E914 - Oxidovaný polyethylenový vosk

Kategória: Aditívum / Aditívum

E914 - Oxidovaný polyethylenový vosk

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Charakteristika

Oxidovaný polyetylénový vosk jedná sa o polárny reakčný produkt, ktorý vzniká pri miernej oxidácii polyetylénu. Má formu bielych vločiek, granúl alebo prášku.

Použitie

Slúži na vytvorenie lesklého ochranného u lesklých potravín, vytvára povrchový film na poľnohospodárskych produktoch u ktorých sa nekonzumuje šupka (citrusové ovocie, avokádo, banány, manga, melóny, ananásy, tekvica, orechy a iné)

Výroba

Vyrába sa ako vedľajší produkt pri spracovaní ropy. Ide o polárny reakčný produkt, ktorý vzniká pri miernej oxidácii polyetylénu.

Nežiaduce účinky

Pre túto látku nebola stanovená hodnota ADI (Acceptable Daily Intake = prijateľná denná dávka). U látky nie sú známe žiadne vedľajšie ani nepriaznivé účinky na ľudské zdravie. Môže byť použitá pre vegetariánov, vegánov aj pre všetky náboženstvá.

Doplňujúce informácie

V ČR (celé EU) je možné použitie na úpravu povrchu kávových zŕn.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.