Kurzy ATAC

E913 - Lanolín

Kategória: Aditívum / Aditívum

E913 - Lanolín

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Charakteristika

Patrí medzi vosky, ktoré sa získavajú z ovčej vlny.

Použitie

Slúži na vytvorenie lesklého ochranného u lesklých potravín a ako súčasť žuvačiek

Výroba

Ide o vosky získavané z ovčej vlny.

Nežiaduce účinky

Pre túto látku nebola stanovená hodnota ADI (Acceptable Daily Intake = prijateľná denná dávka). U látky nie sú známe žiadne vedľajšie ani nepriaznivé účinky na ľudské zdravie. Môže byť použitá pre vegetariánov, vegánov aj pre všetky náboženstvá.

Doplňujúce informácie

V SR (celej EÚ) nie je používanie lanolínu ako prídavnej látky v potravinách povolené. V USA je jeho používanie povolené.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.