Kurzy ATAC

E912 - Estery montanových kyselín

Kategória: Aditívum / Aditívum

E912 - Estery montanových kyselín

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Charakteristika

Patrí medzi minerálne vosky. Jedná sa o takmer biele alebo žltkasté vločky, prášok alebo granule. Skladá sa z karboxylových esterov kyseliny a ďalších látok.

Použitie

Slúži na vytvorenie lesklého ochranného povrchu citrusových plodov, alebo pri výrobe sviečok a lešteniek. Výrobkom poskytuje lesklý vzhľad a zabraňuje stratám vody a vlhkosti - predlžuje ich trvanlivosť (hlavne pri ovocí a zelenine). Môže byť použité ako rozpúšťadlo.

Výroba

Ide o minerálne vosky získavané z rašeliny a hnedého uhlia pomocou esterifikácie etylénglykolom.

Nežiaduce účinky

Pre túto látku nebola stanovená hodnota ADI (Acceptable Daily Intake = prijateľná denná dávka). U látky nie sú známe žiadne vedľajšie ani nepriaznivé účinky na ľudské zdravie. Látka môže byť použitá pre vegetariánov, vegánov aj pre všetky náboženstvá.

Doplňujúce informácie

V SR (celej EÚ) je táto látka povolená. V USA je tiež jej použitie povolené, ale nemá praktický význam.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.