Energia kcal
0 kcal
Energia kJ
0 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Získava sa z ryžových otrúb. Ide o tvrdý vosk hnedej farby.
Slúži na vytvorenie lesklého ochranného povrchu napríklad pri zelenine (paradajky, baklažán, uhorka, paprika podobne), svoje uplatnenie má aj ako lubrikant. Výrobkom poskytuje lesklý vzhľad a zabraňuje stratám vody a vlhkosti - predlžuje ich trvanlivosť (hlavne pri ovocí a zelenine). Môže byť použité ako rozpúšťadlo. Dnes sa prakticky nepoužíva.
Ide o zmes tuhých uhľovodíkov, ktorá sa získava z ryžových otrúb.
Pre túto látku nebola stanovená hodnota ADI (Acceptable Daily Intake = prijateľná denná dávka). U látky nie sú známe žiadne vedľajšie ani nepriaznivé účinky na ľudské zdravie.
V SR (celej EÚ) nie je použitie tejto látky povolené. V USA je jej použitie povolené, ale nemá praktický význam.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>