Kurzy ATAC

E642 - Lyzín hydrochlorid

Kategória: Aditívum / Aditívum

E642 - Lyzín hydrochlorid

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Charakteristika

Lyzín je esenciálna aminokyselina.

Použitie

Ako prísada zvýrazňuje arómu a účinkuje v tukoch a olejoch ako antioxidant, ktorý zosilňuje účinnosť ostatných antioxidantov. Ako nutričná látka slúži na obohatenie potravín z pšenice a na zlepšenie kvality bielkovín. Býva zložkou potravinových doplnkov pre rast a obnovu tkanív a svalovej hmoty. Lyzín sa pridáva do krmiva pre zvieratá.

Výroba

Vyrába sa z mliečnej bielkoviny kazeínu alebo z krvi.

Nežiaduce účinky

Nie sú známe žiadne jeho nežiaduce účinky.

Doplňujúce informácie

V Českej republike (celej EÚ) sa lyzín nesmie ako potravinová prísada používať. V USA je používanie tejto prísady povolené.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.