Energia kcal
0 kcal
Energia kJ
0 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Biely kryštalický prášok s ovocnou sladkou vôňou. Má niekoľkonásobne účinnejšiu arómu ako maltol.
Používa sa vo víne a likéroch, cukrovinkách a pečive ako umelá aromatická prísada, zvýrazňujúca čokoládovú a ovocnú arómu.
Etylmaltol vzniká pri pečení chleba. V prírode sa táto zlúčenina nenachádza. Vyrába sa synteticky z antibiotika Streptomycínu.
Pokusy na zvieratách preukázali, že etylmaltol nemá také škodlivé účinky ako maltol. Boli zistené zažívacie ťažkosti a zmnoženie kostných buniek (hyperplázia).
V Českej republike (celej EÚ) sa etylmaltol nesmie používať. V USA je používanie tejto látky povolené.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>