Kurzy ATAC

E572 - Stearan horečnatý

Kategória: Aditívum / Aditívum

E572 - Stearan horečnatý

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Charakteristika

Horečnatá soľ kyseliny oktadekanovej. Ide o pevnú bielu látku, nerozpustnú vo vode. Všeobecne sa látka považuje za bezpečnú (GRAS status).

Výroba

Môže sa vyrábať zo živočísneho tuku (najmä hovädzieho), ale existujú aj varianty, vyrobené z tukov rastlinných.

Použitie

Používa sa ako odpeňovacia prísada, stabilizátor, protispekavá látka a najčastejšie ako plnidlo pri výrobe kapsúl a tabliet. Používa sa tiež na viazanie cukrov v tvrdých cukrovinkách av rôznych detských kozmetických prípravkoch.

Nežiaduce účinky

Nie sú známe negatívne účinky tejto látky.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.