Energia kcal
0 kcal
Energia kJ
0 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Biele hygroskopické kryštáliky alebo prášok dobre rozpustný vo vode.
Chlorid horečnatý zachováva pôvodné farby potravín a používa sa ako spevňujúca a ochucujúca látka. Využíva sa pri výrobe sójového syra tofu a objavuje sa aj v čerstvých plátkoch mäsa, ktoré zmäkčuje. Funguje aj ako náhrada kuchynskej soli.
Jedným zo spôsobov prípravy chloridu horečnatého je neutralizácia hydroxidu horečnatého kyselinou chlorovodíkovou; iným spôsobom je spaľovanie kovového horčíka v elementárnom chlóre.
Látka je v ľudskom tele zdrojom horčíka av potravinách sa považuje za bezpečnú prídavnú látku.
Chlorid horečnatý sa vyskytuje v morskej vode av solanci. V ČR (celej EÚ) aj v USA je povolené látku pridávať do potravín.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>