Energia kcal
0 kcal
Energia kJ
0 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Krémovo sfarbené až hnedé vločky alebo tuhá, voskovitá pevná látka s charakteristickým zápachom. Vzniká zahrievaním sorbitolu s kyselinou palmitovou.
U tejto látky sa neprejavili žiadne negatívne vedľajšie účinky.
Emulgátor využívaný v pekárskych a cukrárskych výrobkoch, v ktorých môže svojimi účinkami zastúpiť iný, podobný emulgátor – monostearát sorbitolu (E491).
Tejto látke by sa mali vyhýbať vegetariáni, pretože je pravdepodobné, že východiskovou surovinou pri jej výrobe bol živočíšny tuk. V SR v minulosti nebola povolená, dnes sa pridáva do rovnakých potravín, do ktorých je bezpečné pridávať emulgátor E491 (platí pre celú EÚ). V USA av Austrálii sa táto látka v potravinách objaviť nesmie.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>