Kurzy ATAC

E484 - Stearylcitrát

Kategória: Aditívum / Aditívum

E484 - Stearylcitrát

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Mastná pevná látka krémovej farby. Pripravuje sa esterifikáciou kyseliny citrónovej 1-oktadekanolom.

Stearylcitrát a zdravie

Nie sú známe nežiaduce účinky.

Stearylcitrát v potravinárstve

Ide o chemickú zlúčeninu, ktorá pohlcuje nežiaduce stopové množstvo kovov v potravinách a funguje ako antioxidant zabraňujúci žltnutiu margarínov.

Môže sa vyrábať zo živočíšnych tukov. Napriek tomu, že nie sú známe žiadne negatívne účinky tejto látky, je jej užívanie v potravinách v SR (celej EÚ) zakázané. V USA je naproti tomu látka povolená.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.