Energia kcal
0 kcal
Energia kJ
0 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Pri 25 ° C je stearyltartarát mastnou pevnou látkou krémovej farby. Pripravuje sa esterifikáciou kyseliny tartarovej 1-oktadekanolom.
Vďaka niekoľkým uskutočneným štúdiám na zvieratách môžeme konštatovať, že je látka bezpečná.
Ide o emulgátor používaný v pekárenskom priemysle pre svoju schopnosť spevňovať cesto.
Tejto látke by sa mali vyhýbať vegetariáni, pretože je pravdepodobné, že východiskovou surovinou pri jej výrobe bol živočíšny tuk. Napriek tomu, že v minulosti nebolo v ČR používanie tejto látky povolené, dnes tu uplatnenie nachádza, a to najmä pri výrobe chleba a dezertov. Používanie platí pre celú EÚ. V USA aj Austrálii stearyltartarát povolený nie je, hoci je považovaný za bezpečnú prídavnú látku.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>