Energia kcal
0 kcal
Energia kJ
0 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Viskózny olej. Získava sa esterifikáciou polyglycerolu rafinovaným olejom zo sójových bôbov alebo reakciou tohto oleja s mono- a diglyceridmi mastných kyselín.
Z niektorých testov vykonaných na zvieratách vyplýva, že látka zrejme nemá žiadne negatívne účinky.
Jedná sa o emulgátor pridávaný do tukov určených na vyprážanie.
Tejto látke by sa mali vyhýbať vegetariáni, pretože je pravdepodobné, že východiskovou surovinou pri jej výrobe bol živočíšny tuk. V minulosti u nás nebola povolená, dnes sa smie pridávať výhradne do tukov určených na vyprážanie (platí pre celú EÚ). V USA pravdepodobne povolená nie je.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>