Kurzy ATAC

E479b - Olej sójových bôbov s glyceridmi mastných kyselín

Kategória: Aditívum / Aditívum

E479b - Olej sójových bôbov s glyceridmi mastných kyselín

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Viskózny olej. Získava sa esterifikáciou polyglycerolu rafinovaným olejom zo sójových bôbov alebo reakciou tohto oleja s mono- a diglyceridmi mastných kyselín.

E479b a zdravie

Z niektorých testov vykonaných na zvieratách vyplýva, že látka zrejme nemá žiadne negatívne účinky.

E479 v potravinárstve

Jedná sa o emulgátor pridávaný do tukov určených na vyprážanie.

Tejto látke by sa mali vyhýbať vegetariáni, pretože je pravdepodobné, že východiskovou surovinou pri jej výrobe bol živočíšny tuk. V minulosti u nás nebola povolená, dnes sa smie pridávať výhradne do tukov určených na vyprážanie (platí pre celú EÚ). V USA pravdepodobne povolená nie je.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.