Kurzy ATAC

E478 - Laktylované estery glycerolu a propándiolu

Kategória: Aditívum / Aditívum

E478 - Laktylované estery glycerolu a propándiolu

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Nájdené či svetlé karamelovo sfarbené vločky. Pripravujú sa reakciou stužených rastlinných olejov alebo stužených živočíšnych tukov s glycerolom a potom s kyselinou mliečnou.

E478 a zdravie

Nie sú známe nežiaduce účinky.

E478 v potravinárstve

Látky využívané ako emulgátory, stabilizátory a zvlhčujúce látky pridávané do práškových náhradiek mlieka do kávy a do poliev.

Týmto látkam by sa mali vyhýbať vegetariáni, pretože je pravdepodobné, že ide o substancie pochádzajúce zo živočíšnych tukov. V Českej republike (celej EÚ) sa tieto látky ako potravinové prídavné látky nesmú používať, v USA sú v potravinách povolené.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.