Energia kcal
0 kcal
Energia kJ
0 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Nájdené či svetlé karamelovo sfarbené vločky. Pripravujú sa reakciou stužených rastlinných olejov alebo stužených živočíšnych tukov s glycerolom a potom s kyselinou mliečnou.
Nie sú známe nežiaduce účinky.
Látky využívané ako emulgátory, stabilizátory a zvlhčujúce látky pridávané do práškových náhradiek mlieka do kávy a do poliev.
Týmto látkam by sa mali vyhýbať vegetariáni, pretože je pravdepodobné, že ide o substancie pochádzajúce zo živočíšnych tukov. V Českej republike (celej EÚ) sa tieto látky ako potravinové prídavné látky nesmú používať, v USA sú v potravinách povolené.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>