Energia kcal
0 kcal
Energia kJ
0 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Vyskytujú sa v podobe jemných pevných látok, tuhých gélov alebo čisto či špinavo bielych práškov. Vznikajú reakciou sacharózy s jedlými tukmi alebo olejmi.
V priebehu štúdií na zvieratách neboli objavené nežiaduce účinky.
Sacharoglyceridov sa využíva v pekárenskom priemysle na zlepšenie vlastností cesta pri miesení a pečení a na zlepšenie kvality cukroviniek alebo čokolády. Ide o emulgátory účinné v emulziách typu voda v tuku, napríklad v margarínoch.
Nachádzajú sa v:
- cukrovinkách,
- dezertoch,
- omáčkach,
- nízkotučných výrobkoch,
- polievkach
- sušených náhradkách smotany do kávy.
Týmto látkam by sa mali vyhýbať vegetariáni, pretože je pravdepodobné, že ide o substancie pochádzajúce zo živočíšnych tukov. V EÚ (ČR) sú povolené aj v celom rade alkoholických nápojov. V USA av Austrálii sú tieto látky zakázané dodnes.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>