Kurzy ATAC

E468 - Kroskarmelóza

Kategória: Aditívum / Aditívum

E468 - Kroskarmelóza

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Vnútorne zosieťovaná sodná soľ karboxymetylcelulózy (E466). Pripravuje sa chemickým spôsobom z celulózy.

Kroskarmelóza a zdravie

Nie sú známe žiadne jej nežiaduce účinky.

Kroskarmelóza v potravinárstve

Kroskarmelóza bola vyvinutá pre farmaceutický priemysel, výrobu sladidiel a vitamínových tabliet. Prvýkrát bola použitá ako stabilizátor v krmivách pre kone.

V ČR (celej EÚ) je ako prídavná látka do potravín povolená. V USA je použitie taktiež povolené.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.