Kurzy ATAC

E446 - sukcistearín

Kategória: Aditívum / Aditívum

E446 - sukcistearín

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Viskózna lepkavá kvapalina. Vzniká ako výsledok reakcie anhydritu kyseliny jantárovej, plne hydrogenovaného rastlinného oleja a propylénglykolu.

Sukcistearín a zdravie

Látka pravdepodobne nemá nežiaduce účinky.

Sukcistearín v potravinárstve

Sukcistearín možno nájsť v stužených tukoch a jedlých olejoch pridávaných do tort, náplní, jemného pečiva a poliev za účelom zvýšenia ich mäkkosti a jemnosti.

V Českej republike (celej EÚ) je ako prídavná látka v potravinárstve zakázaná. V USA je síce povolená, avšak takmer sa nepoužíva.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.