Kurzy ATAC

E430 - Polyoxyetylén stearát

Kategória: Aditívum / Aditívum

E430 - Polyoxyetylén stearát

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Polyoxyetylén stearát je zmes stearátov a etylénoxidu. Je to kvapalina voskového charakteru. Používa sa ako emulgátor a stabilizátor. Vyrába sa synteticky.

Polyoxyetylén stearát a zdravie

Nie sú známe nežiaduce účinky, je považovaný za bezpečnú látku. U citlivých jedincov môže pri styku s touto látkou dôjsť k alergickej reakcii.

Polyoxyetylén stearát v potravinárstve

Polyoxyetylén stearát sa pridáva do chleba, aby zostal dlhšie čerstvý. Ako emulgátor a stabilizátor sa pridáva predovšetkým do pekárenských výrobkov.

V SR (celej EÚ) nie je povolené používať polyoxyetylén stearát ako prídavnú látku do potravín.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.