Energia kcal
0 kcal
Energia kJ
0 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Polyoxyetylén stearát je zmes stearátov a etylénoxidu. Je to kvapalina voskového charakteru. Používa sa ako emulgátor a stabilizátor. Vyrába sa synteticky.
Nie sú známe nežiaduce účinky, je považovaný za bezpečnú látku. U citlivých jedincov môže pri styku s touto látkou dôjsť k alergickej reakcii.
Polyoxyetylén stearát sa pridáva do chleba, aby zostal dlhšie čerstvý. Ako emulgátor a stabilizátor sa pridáva predovšetkým do pekárenských výrobkov.
V SR (celej EÚ) nie je povolené používať polyoxyetylén stearát ako prídavnú látku do potravín.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.