Kurzy ATAC

E419 - Guma ghatti

Kategória: Aditívum / Aditívum

E419 - Guma ghatti

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Guma ghatti je látka vyskytujúca sa v rastlinách druhu Anogeissus latifolia, ktoré sa nachádzajú predovšetkým v Indii, Afrike a na Srí Lanke. Používa sa ako stabilizátor a emulgátor. Získava sa z rastliny druhu Anogeissus latifoli.

Guma ghatti a zdravie

Zatiaľ nie sú známe nežiaduce účinky, je to pravdepodobne bezpečná látka.

Guma ghatti v potravinárstve

Guma ghatti alebo indická guma sa dnes používa veľmi málo z dôvodu obmedzenej dostupnosti. Pridáva sa ako emulgátor a stabilizátor do nápojových zmesí, nápojov a olejov.

V SR (celej EÚ) nie je povolené používať túto látku ako prídavnú látku do potravín. V USA je používanie povolené (GRAS látka).

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.