Energia kcal
0 kcal
Energia kJ
0 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Guma tara sa vyskytuje v semenách rastliny druhu Caesalpinia spinosa pochádzajúcej z Peru. Je to biely až žltkastý prášok, bez zápachu. Používa sa ako zahusťovadlo a stabilizátor. Získava sa zo semien rastliny Caesalpinia spinosa procesom mletia.
Pri bežných dávkach používaných v potravinách nie sú známe nežiaduce účinky, je považovaná za bezpečnú látku.
Guma tara sa v potravinárstve uplatňuje ako zahusťovadlo a stabilizátor. Na povrchu mäsových výrobkov vytvára požadovaný film.
V ČR (celej EÚ) je použitie gumy tara povolené v nevyhnutnom množstve v potravinách okrem detskej výživy a dehydratovaných výrobkov. V USA je používanie tiež povolené (GRAS látka).
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>