Kurzy ATAC

E388 - Kyselina tiodipropiónová

Kategória: Aditívum / Aditívum

E388 - Kyselina tiodipropiónová

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Kyselina tiodipropiónová je voľne rozpustná v teplej vode, alkohole a acetóne. Všeobecne sa používa ako antioxidant. Ide o syntetickú zlúčeninu.

Kyselina tiodipropiónová a zdravie

Nie sú preukázané nežiaduce účinky, je považovaná za bezpečnú látku.

Kyselina tiodipropiónová v potravinárstve

Kyselina tiodipropiónová je antioxidant, ktorý sa používa do obalov, odkiaľ sa môže dostať aj do potraviny. Túto látku však možno pridávať priamo do potraviny. Má vlastnosť viazať železnaté a meďnaté ióny, čím zabraňuje ich reakciám s inými látkami, ktoré by inak spôsobili stratu farby, textúry alebo žltnutia.

V ČR (celé EU) nie je povolené používať kyselinu tiodipropiónovú ako prídavnú látku do potravín. V USA je používanie povolené (GRAS látka).

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.