Energia kcal
0 kcal
Energia kJ
0 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Kyselina metavínna má jednoznačné zastúpenie vo vínach, kde odstraňuje tzv. vínny kameň, ktorého vyzrážaním vzniká kryštalický zákal. Priemyselne sa vyrába z kyseliny vínnej.
Nie sú známe nežiaduce účinky, je považovaná za bezpečnú látku.
Kyselina metavínna sa používa ako regulátor kyslosti, číridlo alebo stabilizátor zabraňujúci vzniku kryštálov a zákalov vo vínach.
V SR (celej EÚ) je použitie látky povolené v nevyhnutnom množstve do vín. V USA je používanie kyseliny metavínnej ako prídavnej látky v potravinách zakázané.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>