Kurzy ATAC

E352 - Jablčnany vápenaté

Kategória: Aditívum / Aditívum

E352 - Jablčnany vápenaté

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Jablčnan vápenatý je vápenatá soľ kyseliny jablčnej. Používa sa na úpravu kyslosti. Priemyselne sa vyrába pridávaním hydroxidu vápenatého do kyseliny jablčnej.

Jablčnany vápenaté a zdravie

Nie sú známe nežiaduce účinky, je považovaný za bezpečnú látku.

Jablčnany vápenaté v potravinárstve

Jablčnan vápenatý sa používa na úpravu pH do:
- ovocných nápojov,
- štiav,
- krémov.

V SR (celej EÚ) je použitie látky povolené v nevyhnutnom množstve okrem detskej výživy. V USA je používanie jablčnanu vápenatého ako prídavnej látky v potravinách zakázané.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.