Energia kcal
0 kcal
Energia kJ
0 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Jablčnan vápenatý je vápenatá soľ kyseliny jablčnej. Používa sa na úpravu kyslosti. Priemyselne sa vyrába pridávaním hydroxidu vápenatého do kyseliny jablčnej.
Nie sú známe nežiaduce účinky, je považovaný za bezpečnú látku.
Jablčnan vápenatý sa používa na úpravu pH do:
- ovocných nápojov,
- štiav,
- krémov.
V SR (celej EÚ) je použitie látky povolené v nevyhnutnom množstve okrem detskej výživy. V USA je používanie jablčnanu vápenatého ako prídavnej látky v potravinách zakázané.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>