Energia kcal
0 kcal
Energia kJ
0 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Jablčnan sodný je sodná soľ kyseliny jablčnej. Používa sa na úpravu kyslosti alebo ako zvlhčujúca látka. Priemyselne sa vyrába pridávaním hydroxidu sodného do kyseliny jablčnej.
Nie sú známe nežiaduce účinky, je považovaný za bezpečnú látku.
Jablčnan sodný sa používa do:
- ovocných nápojov,
- štiav,
- krémov,
- vín.
Upravuje pH týchto potravín alebo má funkciu zvlhčovadla.
V SR (celej EÚ) je použitie látky povolené v nevyhnutnom množstve okrem detskej výživy. V USA je používanie jablčnanu sodného ako prídavnej látky v potravinách zakázané.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>