Energia kcal
0 kcal
Energia kJ
0 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Ide o antioxidant, dobre rozpustný v tukoch. Horľavá látka. Vyrába sa esterifikáciou dodecylalkoholu a kyseliny gallovej, ktorá sa získava zo škrupiny lieskových orechov.
Výskum nepreukázal žiadne karcinogénne alebo genotoxické účinky. Môže spôsobiť alergické reakcie v hojnejšej miere ako ostatné galláty, pretože je z nich najsilnejší. Ďalej môže spôsobiť vyrážku alebo žalúdočné problémy, a to najmä ľuďom, ktorí prichádzajú do styku s týmito látkami v rámci svojich zamestnaní, napr. pekári. Štúdie na zvieratách (krysách) zistili ovplyvnenie ich rozmnožovacej schopnosti.
V obalových materiáloch zemiakových lupienkov a raňajkových cereálií aby z nich mohol preniknúť do jedla a zabrániť tak oxidácii.
Ako prísada:
- polievok,
- koreniacich prípravkov,
- omáčok v sáčku,
- pečiva,
- kávy s mliekom z automatov,
- detských žuvačiek,
- marcipánu,
- nugátu.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>