Kurzy ATAC

E161f - Rodoxantín

Kategória: Aditívum / Aditívum

E161f - Rodoxantín

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Jedná sa o červené prírodné farbivo, ktoré sa nachádza prirodzene v niektorých druhoch rastlín ako napr. v semenách tisu. V ľudskom tele pôsobí, podobne ako ostatné karotenoidy, pozitívne ako antioxidant. Vo vode je rozpustné iba čiastočne. Získava sa syntetickou cestou z prírodných zdrojov, napr. z tisu.

Rhodoxantín a zdravie

Žiadne negatívne účinky nie sú známe.

Rhodoxantín v potravinárstve

Používa sa veľmi zriedka, napr. v kozmetike, cukrovinkách, vegetariánskych jedlách.

V ČR (celej EÚ) nebolo doposiaľ použitie tejto látky v potravinárstve povolené.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.