Kurzy ATAC

E1517 - Glyceryl-diacetát

Kategória: Aditívum / Aditívum

E1517 - Glyceryl-diacetát

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Ide o číru, bezfarebnú olejovitú kvapalinu s nevýrazným tukovým zápachom. Látka je rozpustná vo vode a je miešateľná s etanolom. Komerčne sa látka vyrába synteticky z kyseliny octovej a glycerolu.

Glyceryl-diacetát a zdravie

Nie sú známe negatívne účinky pri použití látky v potravinách.

Glyceryl-diacetát v potravinárstve

Používa sa ako rozpúšťadlo potravinových príchutí a aróm. Ďalej má využitie ako zmäkčovadlo a rozpúšťadlo derivátov celulózy, živíc, šelaku.

V SR (celej EÚ) je látka povolená.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.