Kurzy ATAC

E1451 - Acetylovaný oxidovaný škrob

Kategória: Aditívum / Aditívum

E1451 - Acetylovaný oxidovaný škrob

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Ide o škrob, biely alebo takmer biely prášok alebo granule či vločky, amorfný prášok alebo hrubé čiastočky. Látka je spracovaná chlórnanom sodným a následne esterifikovaným acetanhydridom.

Acetylovaný oxidovaný škrob a zdravý

Látka pravdepodobne nemá nežiaduce účinky. Prebehlo množstvo štúdií na potkanoch, kde neboli dokázané žiadne závažné efekty, ktoré by viedli k obmedzeniu použitia látky v potravinách.

Acetylovaný oxidovaný škrob v potravinárstve

Látka sa používa ako stabilizátor, zahusťujúca látka či ako emulgátor. Pridáva sa do cukroviniek. Látka je v ČR (celej EÚ) povolená.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.