Kurzy ATAC

E1450 - Sodná soľ oktenylsukcinátu škrobu

Kategória: Aditívum / Aditívum

E1450 - Sodná soľ oktenylsukcinátu škrobu

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Tento modifikovaný škrob pôsobí ako účinný emulgátor, stabilizátor a zahusťovadlo. Tým, že tento škrob obsahuje negatívne nabité anióny, má veľmi dobrú odolnosť voči nízkemu pH a nízkym aj vysokým teplotám. Vyrába sa úpravou granúl klasického škrobu pomocou anhydridu kyseliny jantárovej.

E1450 a zdravie

Štúdiami na zvieratách nebola preukázaná škodlivosť tejto látky, považuje sa za bezpečnú. Nie je stanovená prijateľná denná dávka (ADI).

E1450 v potravinárstve

Tento škrob slúži ako nosič. Jeho využitie je pre stabilizáciu olejových emulzií vo vode, ďalej sa využíva v masloch, detskej výžive (povolené 50 mg/kg) av mnohých ďalších výrobkoch. V ČR (celej EÚ) je jeho používanie až na výnimky povolené. V USA je jeho použitie taktiež povolené.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.