Energia kcal
0 kcal
Energia kJ
0 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Tento modifikovaný škrob pôsobí ako účinný emulgátor, stabilizátor a zahusťovadlo. Tým, že tento škrob obsahuje negatívne nabité anióny, má veľmi dobrú odolnosť voči nízkemu pH a nízkym aj vysokým teplotám. Vyrába sa úpravou granúl klasického škrobu pomocou anhydridu kyseliny jantárovej.
Štúdiami na zvieratách nebola preukázaná škodlivosť tejto látky, považuje sa za bezpečnú. Nie je stanovená prijateľná denná dávka (ADI).
Tento škrob slúži ako nosič. Jeho využitie je pre stabilizáciu olejových emulzií vo vode, ďalej sa využíva v masloch, detskej výžive (povolené 50 mg/kg) av mnohých ďalších výrobkoch. V ČR (celej EÚ) je jeho používanie až na výnimky povolené. V USA je jeho použitie taktiež povolené.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>