Kurzy ATAC

E1411 - Diškrobový glycerol

Kategória: Aditívum / Aditívum

E1411 - Diškrobový glycerol

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Diškrobový glycerol je stabilizátor a zahusťovadlo. Škrob telo rozloží a spracuje na glukózu tak, že má energetickú hodnotu 16,5 kJ/g. Látka sa vyrába pôsobením glycerolu na bežný škrob. Škrob je najprv redukovaný a následne sa pridáva glycerol. Produktom chemických reakcií je práve diškrobový glycerol.

Diškrobový glycerol v potravinárstve

Používa sa v rade potravín a liečivách. V ČR (celé EU) je použitie glycerolu ako prídavnej látky nepovolené.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.