Energia kcal
0 kcal
Energia kJ
0 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Pri jeho výrobe dochádza k narušovaniu glukosidických väzieb a vznikajú karboxylové a karbonylové skupiny. Najmä karboxylové skupiny sú dôvodom ich stabilnej tuhšej viskozity. Škrob telo rozloží a spracuje na glukózu tak, že má energetickú hodnotu 16,5 kJ/g. Vyrába sa oxidáciou škrobových granúl, podobne ako bielený škrob.
Podobne ako pri normálnom škrobe nie sú známe žiadne negatívne účinky.
Používa sa ako stabilizátor a zahusťovadlo. Vyrábajú sa z neho rôzne želé sladkosti, cukríky, čili omáčky a podobné potraviny, pri ktorých je vyžadovaná vyššia hustota ich konzistencie.
Nie je stanovená hodnoty prijateľnej dennej dávky (ADI). V ČR (celej EÚ) je jeho použitie, okrem detskej výživy, v nevyhnutnom množstve povolené.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>