Kurzy ATAC

E127 - Erytrozín

Kategória: Aditívum / Aditívum

E127 - Erytrozín

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Synteticky vyrábané červené farbivo, označované ako Cl potravinárska červeň 14.

Erythrosin a zdravie

Jeho konzumácia môže spôsobovať astmu, horúčky, u detí hyperaktivitu. Je dávané do súvislosti aj s poruchami učenia. Existuje podozrenie na karcinogenitu.

Erythrosin v potravinárstve

V EÚ je jeho použitie výrazne obmedzené, používa sa na farbenie:
- koktailových čerešní,
- ovocných šalátov s obsahom čerešní.

V USA je povolené.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.