Kurzy ATAC

E123 - Amarant

Kategória: Aditívum / Aditívum

E123 - Amarant

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Azofarbivo s červenou až červeno-modrou farbou, označované ako Cl potravinárska červeň 9.

Amarant a zdravie

Pri vyšších koncentráciách existujú podozrenie, že je látka karcinogénna. Ďalej môže spôsobiť poruchu plodnosti, vyvolať horúčky, astmu.

Amarant v potravinárstve

Jeho použitie je povolené iba na farbenie:
- aperitívnych vín,
- alkoholických nápojov,
- rybích ikier,
- mliečie.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.