Kurzy ATAC

E1103 - Invertasa

Kategória: Aditívum / Aditívum

E1103 - Invertasa

Nutričné hodnoty (100 0):

Energia kcal

0 kcal

Energia kJ

0 kJ

Bielkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

Tuky

0 g

Vláknina

0 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0 g) Sacharidy (0 g) Tuky (0 g) Vláknina (0 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0 %) Sacharidy (0 %) Tuky (0 %) Vláknina (0 %)

Invertasa je enzým vytváraný mikroorganizmami Saccharomyces a Candida. Tento enzým prevádza cukor na jednoduchšie cukry – glukózu a fruktózu. Táto zmes dvoch jednoduchších cukrov je sladšia ako cukor všeobecne. Získava sa riadenou fermentáciou vyššie uvedených druhov mikroorganizmov.

Invertasa a zdravie

V prípravkoch, ktoré obsahujú podobné enzýmy sa nesmú podľa zákona vyskytovať žiadne patogénne zárodky. Tie totiž spôsobujú infekcie, najmä vyvolané mikroorganizmami Candida. Žiadne nežiaduce účinky invertasy nie sú známe.

Invertasa v potravinárstve

Používa sa na výrobu:

- cukroviniek
- invertného cukru
- rôznych sladkých poliev a náplní.

Dodáva im jemnosť a krémovitosť. V EÚ (aj SR) je používanie invertasy v cukrárstve a pekárstve povolené. V USA je používanie tejto látky taktiež povolené.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.