Energia kcal
0 kcal
Energia kJ
0 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Invertasa je enzým vytváraný mikroorganizmami Saccharomyces a Candida. Tento enzým prevádza cukor na jednoduchšie cukry – glukózu a fruktózu. Táto zmes dvoch jednoduchších cukrov je sladšia ako cukor všeobecne. Získava sa riadenou fermentáciou vyššie uvedených druhov mikroorganizmov.
V prípravkoch, ktoré obsahujú podobné enzýmy sa nesmú podľa zákona vyskytovať žiadne patogénne zárodky. Tie totiž spôsobujú infekcie, najmä vyvolané mikroorganizmami Candida. Žiadne nežiaduce účinky invertasy nie sú známe.
Používa sa na výrobu:
- cukroviniek
- invertného cukru
- rôznych sladkých poliev a náplní.
Dodáva im jemnosť a krémovitosť. V EÚ (aj SR) je používanie invertasy v cukrárstve a pekárstve povolené. V USA je používanie tejto látky taktiež povolené.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>